bevistløs, koma og døden. :(

Noe som heldigvis ikke skjedd meg, om jeg ikke kom inn på sykehuset 25. mars! Hadde 51 i blodsukker, og vanlig er mellom 4 og 7!!!!

(Hva er diabetes?
Hva er pumpe?
Fikk du diabetes pga for mye godteri?)

Disse spørsmålene får jeg daglig ! 
- Og derfor vil jeg lage et innlegg til dere! ( omg, blogg.no er så teit. Hadde skrevet så mye, men trykka på feil tast så alt ble sletta. aaarg, fml)

Diabetes kommer ikke av for mye sukker. Diabetes er arvelig, og det finnes 2 forskjellige. Type 1 og 2. Jeg har type 1, som vil si at jeg er insulin avhengig. Jeg produserer ikke insulin sånn som dere 'normale' gjør. Så jeg bruker noe jeg kalte den oransje og den grønne. Når jeg lå på sykehuset!


Dette er <den grønne> Denne sprøyta bruker jeg morgen og kveld, hver dag! Ikke i magen, men i <låret> Denne er langtidsvirkende, og heter insulatard. 


Denne som jeg kalte <den oransje> heter novorapid. Denne setter jeg i magen til hvert eneste måltid. Uansett om det er snakk om vannmelon, eple eller jordbær! 

* dere tror det sikkert gjør kjempe vondt, men jeg som er livredd for spisser syntes blodprøve hos legen er verre. Denne kjenner man ikke engang, og man blir vant til det. Men om man skulle treffe en bloddåre eller nerve, så gjør det himmla vondt*


//google.no
<dette kommer til å bli min bestevenn, helt til døden skiller oss>
Insulinpumpe gleder jeg meg utrolig til å få. Skal på sykehuset den 7. Juni. Insulinpumpe trenger man ikke å sette hver eneste dag, til hvert eneste måltid. Denne bytter jeg hver tredje dag, og det ser jo ut som et plaster. Men under det plasteret er det en nål. Som jeg stikker hver tredje dag. Kjenner nå siden jeg nærmer meg pumpedagen, at det kanskje kommer til å gjøre litt vondt siden den skytes rett inn, men insulinpennene må du ta opp litt fett på mage og lår, og så sette! Så kanskje jeg komer til å skvette. Denne gir 'litt' insulin hele tiden. Men til måltider må jeg trykke på knappene som du ser på den lille mobilen. * kaller det mobil, siden den er like liten som en 'mobil' * også kan jeg spise. 

*LAVT BLODSUKKER* 
er noe jeg får veldig ofte, siden diabetesen min er veldig ny. Her om dagen hadde jeg 2,4 som er veldig lavt, trodde jeg skulle besvime når jeg ryddet på rommet mitt. Da spiser jeg noe som heter druesukker som hjelper veldig mye. Når jeg har lavt blodsukker kan jeg spise en hel gris. Jeg blir så sulten, spiser alt jeg ser. Propper i meg druesukker, vannmelon, brus alt. Som ikke er så veldig lurt, men jeg klarer virkelig ikke å ha lavt blodsukker. Dere har sikkert merket det selv, hvis dere er i aktivitet da dere kan bli skikkelig skjelvene, svimmel. Da har dere noe som heter føling. Og det kan alle ha, selvfølgelig. Og årsaken til føling kan være at jeg har satt for lite insulin, spist for lite. Eller at jeg har vært aktiv! 

Dette er druesukker. Om jeg ikke hadde hatt diabetes, hadde jeg nok gått å spist på dette hver dag ! Det er så sykt godt. Du får kjøpt disse på apoteket, i en gul og rød eske! Bruker dem bare når jeg har føling.


 
Blodsukker måle apparatet mitt, min bestevenn dette her og - til døden skiller oss (haha) Denne bruker jeg også hvis jeg lurer på hva blodsukkeret mitt er på, og her ser dere 10,4 - måtte kose meg litt til paradise hotel (a)

Kommer del 2. Men vil ikke at det skal bli ett for langt innlegg heller! Da kan det bli kjedelig i lengden!
- Hva syntes dere om at jeg forteller litt om hva diabetes, og sånne ting?
- kanskje dere lurer på hva som gjorde at jeg fikk det, eller hvordan jeg fant det ut?! ( bare spør i kommentarfeltet) 
Love M.

  • Dato:31.mai.2011
  • Klokken:00:05
  • Kategori:
  • Blogg
  • Kommentarer: 6

6 kommentarer

Marthe Borge

Dato: 31.mai.2011 Klokken: 00:25

Huffda. Godt du ser lyspunkter ; ) Flott du deler informasjonen med oss uvitende. Greit å vite hva en skal gjøre for å kunne hjelpe ; )

Rikke

Dato: 31.mai.2011 Klokken: 00:37

Uff, stakkars deg:/ Fint at du deler informasjonen med oss uvitende, som Marthe sa! Alt det beste til deg:)

liitamarita

Dato: 31.mai.2011 Klokken: 00:38

Fint og informativt innlegg om diabetes. Ser ut som det er litt å tenke på, men det blir vel en rutine etter hvert. Vil bare si at du må stå på :)

Janniche

Dato: 31.mai.2011 Klokken: 00:47

Flott innlegg, en fin måte å få vite litt mer. Kjenner en med slik pumpe som du skrev om og må si den ser litt skummel ut der han trasker rundt over alt med "ledning" inn i magen. =P

Gunn Elin Trettsveen :P

Dato: 31.mai.2011 Klokken: 15:55

En i familien min har diabetes.. :-/

martine'emilie :-)

Dato: 31.mai.2011 Klokken: 16:40

Ååå :(

Skriv en ny kommentar

meafu

16, Drammen

På bloggen min, finner du mye av hverdagen min som outfit, nytt i klesskapet ogsånt. Om du er på bloggen min, så gi meg en kommentar, for det er jo hyggelig å se hvem som er å besøker meg! Du blir garantert besøkt tilbake! Ikke reklamer om bloggen din, om det er konkurranser ? Greit :)

Norske blogger

KATEGORIER

ARKIV


hits